Onze diensten

Nieuws

Mais zaaien

Loonbedrijf Fiers beschikt over 2 Monosem 6 rijige maiszaaimachine. Het is mogelijk om ...Lees verder

Biologische bestrijding van de eikenprocessierups.

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder die haar eitjes legt in de toppen van ...Lees verder

Stobbenfrees

Sinds een tijdje zijn wij in bezit van een stobbenfrees deze is geschikt voor het wegfrezen van ...Lees verder

Nieuwe maaiarm

Wij zijn in het bezit van een nieuwe maai/klepel arm. Wij zetten dit materieel in ten behoeve ...Lees verder

Bomenknipper

Het gebruik van een bomenknipper behoort voortaan ook tot één van onze ...Lees verder

Gewasverzorging

Loonbedrijf Fiers beschikt over de benodigde spuitlicenties 1 en 2.  Deze zijn in het bezit van onze vaste chauffeurs. Voor gewasverzorging kunnen wij u een uitgebreid programma aanbieden. De gewasbeschermingsmiddelen zijn bij ons in depot opgeslagen. Op verzoek kan een spuitplan worden opgesteld. We beschikken over een Agrifac GS getrokken veldspuit met een werkbreedte van 33 meter en een spoorbreedte van 1.5 meter. We kunnen hiermee alle bespuitingen uitvoeren in aardappelen, bieten en granen maar ook op grasland en in maïs. Ook is deze uitgerust met speciale kunstmestspuitdoppen voor spuiten van vloeibare kunstmest.


Ongediertebestrijding

Deze werkzaamheden liggen veelal bij overheidsinstanties. Zo werd gevraagd naar een oplossing voor de overlast van de eikenprocessierups. In opdracht van het Ministerie van Rijkswaterstaat voeren wij deze werkzaamheden uit met een KWH spuit met een biologisch bestrijdingsmiddel.

 

Rupsenbestrijding

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder die haar eitjes legt in de toppen van vooral eikenbomen. Van eind april / begin mei komen de rupsen uit de eitjes.
In de maanden mei, juni en juli kan men in de eikenbomen behaarde rupsen aantreffen. Deze rupsen gaan s’ nachts groepsgewijs –in processie- op zoek naar voedsel eikenbladeren vandaar de naam eikenprocessierups. Na contact met de brandharen van deze rups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of luchtwegen. Het bestrijden van de eikenprocessierups kan dus het beste al in het voorjaar gebeuren.


Wij werken met een tractor + spuitcombinatie waarin biologisch bestrijdingsmiddel zit.
Het tijdstip van bespuiting is afhankelijk van de weersomstandigheden.
Wij proberen zoveel mogelijk in de vroege ochtenduren te spuiten om zomin mogelijk overlast te veroorzaken. Dit doen we zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Loonbedrijf Fiers
Hoge Rijt 23
5575 CA Luyksgestel
T 0497 - 541394
E info@fiersvof.nl
certificaat
Webdesign & cms by We Provide